Začátek sezóny plný novinek a úspěchů

Už v únoru odstartovala společenská část sezóny Lodních Sportů. Na členské schůzi bylo zvoleno nové vedení klubu a nový předseda, jímž se stal Honza Krejčiřík. Následně se klubový život rozproudil sérií přednášek a školení.

Mezi nejvýznamnější patřilo školení trenérů, které rozšířilo řady našich instruktorů o osm nadějných adeptů: Vojtu Janáčka, Kačku Šlechtickou, Nelu Viščorovou, Lukáše Dadáka, Julču Bónovou, Lukáše Šmidtmajera, Libora Vlacha a Honzu Brettschneidera. Dále se podařilo uspořádat dvě školení pro asistenty HZS, kteří se nyní stali asistenty záchrany ČSJ. Za jejich zorganizování patří velké poděkování Bašce Krejčíříkové, Marku Pavlovskému a Markétě Zemanové.

O Velikonocích proběhlo soustředění závodního týmu RS Feva, který má letos díky odchodu některých členů a přechodu na lodní třídy 29er a RS 500 zcela nové složení. Novým trenérem feváckého týmu se stal Vojta Janáček, který vystřídal Kubu Nejezchlebu.

Jsme nadšeni, že se nám nadále rozrůstá flotila. Přibyly dva twentíky posádek Moniky s Kristýnou Křenkovou a Vandy Navrátilové s Matějem Sklenářem. Monice se hned na prvních závodech na Nechranicích, kdy jela s náhradní kosatnicí Kačkou Šlechtickou, podařilo obsadit krásné 6. místo. Twentíci zaznamenali i mezinárodní úspěchy. Nelče Viščorové se na Dutch youth regattě podařilo vybojovat 10. místo a zvítězit v kategorii dívek.

Tři juniorské posádky rozšířily řady pětistovek, čímž se jejich flotila rozrostla na 12 lodí. I ony zaznamenaly na prvním závodě nemalé úspěchy. Nové posádce Aničce Grabarczykové s Lukášem Šmidtmajerem se na pohárovém závodě na Nechranicích podařilo vybojovat skvělé 4. místo a 1. v juniorech.

Prvním závodem pořádaným u nás byl s výjimkou Prýgl rejsů Memoriál Miloše Alexy na začátku května, který se bohužel nesl ve znamení slabého větru. Křtiny se slavnostně ujal známý český mořeplavec Rudolf Krautschneider, který následně pronesl velmi zajímavou přednášku nejen o svých plavbách v Antarktidě.

Na své si přišly i kajutovky. Letos pro ně máme dvě série závodů: Kajutovky na Prýglu a Beach cabin trophy, které odstartovaly v průběhu května. Kajutáři zaznamenali skvělé úspěchy i na úvodním závodě ICZ RODOP České jachtařské ligy 2024. Tým ve složení Fedor Kubeš, Jan Daněk, Miroslav Fanta a Jindřich Knetig získal druhé místo.

Děkujeme všem aktivním členům klubu za jejich úsilí a těšíme se, co nám sezóna dál přinese!

Zdraví Vás Julča