Informace výboru – ohňostroje a další akce na loděnici

AHOJ!

v nadcházejících dnech a týdnech nás čekají na loděnici určitá omezení v souvislosti s ohňostroji IGNIS BRUNENSIS a dalšími akcemi:

Ohňostroje
První ohňostroj je v sobotu 8.6., následují pak další středa 12.6., sobota 15..6. a poslední ve středu 19.6. Plocha vymezená ohňostrůjcům je již oplocená a hlídaná, jinak vše ostatní funguje tak, jako vždy.
Vstup na ohňostroje je pro členy zdarma, pro hosty členů, případně veřejnost se bude vybírat vstupné 100Kč/osobu, 50Kč/dítě do 15 let. Ohňostroj v sobotu 8.6. bude pouze pro členy a účastníky veslařského Přeboru Moravy, pro veřejnost bude v tomto termínu areál uzavřen.

Veslařský přebor Moravy 8.-9.6.2024
Aby to s těmi ohňostroji nebylo tak jednoduché, tak o víkendu 8.-9.6. bude probíhat největší veslařský závod, který se u nás na loděnici pořádá. Vjezd a parkování v tyto dny dovnitř areálu je povolen pouze veslařům a ohňostrůjcům, vjezd není možný ani pro majitele parkovacích karet!
V průběhu tohoto víkendu musí zůstat volná i plocha nad novou betonovou opěrnou zdí, v dalších dnech ji pak můžeme využít, bude-li třeba.

Brněnský festival dračích lodí 21.-23.6.2024
Od pátku 21. do neděle 23.6. proběhne na loděnici Brněnský festival dračích lodí. Omezení v tyto dny se týkají severní části areálu (od vlajkového stožáru směrem od klubovny k jeřábu). Ohňostrůjci snad už budou tou dobou pryč.

JACHTAŘSKÉ ZÁVODY
Teď konečně to důležité a radostné! Ohňostroje ani další akce nás nezastaví. Středeční PryglRejsy každou středu v 17hodin (start) až do 2.10. Vítáni jsou všichni. Pro ty z vás, kteří by závodění na dinghies rádi zkusili, ale dosud jste k tomu nenašli odvahu nebo příležitost, ozvěte se, jsou to přesně ty závody, na kterých je dobré začít, zvláště v létě, když je teplá voda :).

POZOR ZMĚNA. Velká cena YC LS Brno, původně plánovaná na 15.6. se nově pojede až v NEDĚLI 25.8. ALE o termín 15.6. nepřijdete, v tomto termínu se pojede RETRO CUP a to ve formátu stejném, jako byla Májová přeháňka, tj. jak pro příznivce okruhových rozjížděk, tak pro ty, kteří preferují jednu delší rozjížďku.

K tomu 16.6. Nedělní rejs pro RS500 a RS Vareo a následně řada závodů v červenci a srpnu, teď zmíním jen 7.7 Kajutovky a 13.7. Omniplast Cup – MČR RS Tera a pohár Aero a Vareo.

S čím potřebujeme pomoci

TÁBORY
Stále máme volná místa na táborech, zejména v srpnu a také v přípravce. Znáte-li ve svém okolí někoho, kdo má děti, které strádají tím, že ještě nepoznaly jachting, dejte jim vědět o možnostech, které jim nabízíme. Tábory jsou otevřeny dětem od 7 do 16 let, pro přípravku jsou nejlepší děti ve věku od 7 do 12 let. Věkové omezení není úplně striktní, je to hodně individuální, takže nemusíte někoho pominout jen proto, že je o něco mladší, či starší. Informace o přípravce jsou zde https://www.lsbyc.cz/pripravka/, informace o táborech naleznete na tomto odkazu: https://letopodplachtami.lsbyc.cz/

Vrátek a jeřáb

Vrátek a jeřáb jsou na nejlepší cestě dosloužit a běžná údržba už je při životě nemusí udržet. Hledáme proto někoho, kdo by si vzal na starosti vedení skupiny lidí, která se pokusí nalézt optimální řešení. Různých řešení se nabízí mnoho, od zrušení vrátku i jeřábu úplně bez náhrady po jejich obnovení novým zařízením v plném rozsahu. A taky cokoliv mezi. Asi netřeba příliš připomínat, že hlavní roli mohou hrát peníze a poměr „výkon/cena“ různých řešení.

Pokud byste se toho někdo chtěl ujmout, ozvěte se Milanovi. Milan je dalšími záležitostmi vytížen víc než dost, a proto nechceme, aby táhl další projekt sám. Sám počítá s pomocí jako „spojka“ mezi výborem a pracovní skupinou a zapojí se do této skupiny, ale ujmout jejího vedení se musí někdo jiný.
Neuděláme-li nic, hrozí zcela reálně varianta, že jednoho dne jeřáb a vrátek prostě k dispozici nebudou a varianta zcela bez nich a bez náhrady nastane ze dne na den.

Brigády

Zpravidla každý den je možno si zredukovat svou porci brigádnické povinnosti. Mezi jarními a podzimními organizovanými většími brigádami lze využít katalog brigád v členské sekci a na nástěnce na klubu, nebo se obrátit na Martina. Často je také potřebná pomoc při organizaci závodů a nemusí to být vždy odborná pomoc kvalifikovaných rozhodčích. Pomoci můžete např. při příjmu přihlášek, tahání vlajek nebo kotvy, zápis lodí v cíli….

Máme zde i jednu prosbu o specializovanou brigádu – možná jste zaznamenali, že do šatny přibyla skříň s pracovním názvem ALZA box. Měla by sloužit jako místo pro předávání dokumentů, dokladů a klíčů a dále také jako možnost pro lidi bez skříňky ke krátkodobému uzamčení cennějších věcí. Potřebujeme k tomu trochu nadšeného programátora/elektrotechnika, který by jí vdechl život.

Za výbor YC
Honza Krejčiřík